مشکلات شایع روند سیل کردن ظروف
اغلب مشتریانی که برای اولین بار اقدام به استفاده از واشر های سیل القایی می نمایند با مشکلات شایعی روبرو می گردند که آنها را در روند درزبندی ظروف با مشکل مواجه می نماید. گاهی این مشکلات به دلیل انتخاب اشتباه نوع سیل و گاهی به تنظیمات اشتباه دستگاه و برخی اوقات به اشتباهات اپراتور رخ می دهد. در این بخش سعی داریم که مشکلات شایع روند سیل کردن ظروف و روش برطرف نمودن این مشکلات را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
مشکل شماره ۱: واشر سیل القایی حتی با بالا بردن زمان اصلاً به ظرف نمی چسبد.
دلایل ممکن/راه حل:
الف: نوع سیل انتخابی مناسب ظرف نمی باشد (ممکن است به عنوان مثال جنس ظرف پت باشد ولی سیل پلی اتیلن داخل درب قرار گرفته است). از واشر سیل مناسب ظرف استفاده نمایید.
ب: ممکن اس واشر سیل پشت رو داخل درب قرار داده شده باشد (جایگذاری صحیح بدین صورت است که اگر سیل تک لایه است باید سمت سفید و مومی شکل آن و اگر مقوا دار یا فومدار است سمت غیر آلومینیومی آن به سمت کف درب قرار گرفته باشد). واشر سیل را بر پشت و رو نمایید.
مشکل شماره ۲: واشر سیل القایی بصورت ناقص به دهانه می چسبد. با بالا بردن زمان ممکن است بهتر بچسبد ولی مقوا یا سیل حالت سوخته پیدا می کند.
دلایل ممکن/راه حل:
الف: درب ظرف محکم بسته نشده. از بسته بودن محکم و کامل درب اطمینان حاصل بفرمایید.
ب: سیل انتخاب شده برای ظرف شما نازک می باشد. اگر ار سیل تک لایه استفاده می کنید آنرا با سیل مقوادار یا فومدار تعویض نمایید. راه حل دیگر اضافه نمودن یک لایه ی مقوای نازک داخل درب و قرار دادن فویل سیل روی آن می باشد.
نکته ی بسیار مهم:
بین کف درب و دهانه ی ظرف یک فضای خالی وجود دارد. برای گرفتن بهترین نتیجه درزبندی و سیل شدن ظرف، ضخامت سیل باید بگونه ای باشد که تمام فضای خالی بین کف درب و دهانه ی ظرف را کاملاً پر نماید و پس از بسته شدن درب فویل سیل بین کف درب و دهانه ی ظرف کاملا تحت فشار قرار بگیرد. در اینصورت با کمترین زمان و بدون گرم شدن بیش اندازه ی فویل عمل درزبندی صورت گرفته و فویل ظرف را پلمب می نماید. اگر ضخامت واشر سیل کمتر از فاصله دهانه ظرف تا کف درب باشد، بعد از بسته شدن کامل درب، فویل تحت فشار قرار نگرفته و ممکن است تمام و یا بخشی از آن به دهانه ظرف نچسبد. در این صورت اپراتور مجبور به بالا بردن زمان شده و این موضوع باعث گرم شدن بیش از اندازه ی فویل و به طبع آن سوختن لایه ی پلیمری روی سیل و حبس شدن دود و بوی پلاستیک سوخته داخل ظرف خواهد شد. در واشرهای دو لایه ممکن است علاوه بر سوختن پلیمر، مقوا و یا فوم نیز بسوزد که ظاهر نا مناسبی پیدا خواهد نمود.
راحت ترین راه برای تشخیص مناسب بودن ضخامت سیل بدین صورت است که فویل را داخل درب قرار داده و درب را کاملا محکم روی ظرف می بندیم. سپس درب را باز کرده و واشر سیل را بررسی می نماییم. اگر اثر دهانه ی ظرف بصورت یک دایره ی کامل و عمیق روی فویل به چشم میخورد، ضخامت واشر سیل کاملاً مناسب است. اما اگر اثر دهانه ی ظرف خیلی کم عمق و یا نا مشخص بوده و یا در برخی نقاط اصلا اثری دیده نمی شود (دایره ی کامل نیست) باید از واشر سیل ضخیم تر و یا دربی مناسب تر (فاصله کمتر کف درب و دهانه ظرف) استفاده نمود. گاهی ممکن است برای حل این مشکل نیاز باشد یک لایه مقوا زیر سیل اضافه گردد. از دیگر مشکلات شایع روند سیل کردن ظروف می توان به موارد زیر اشاره کرد.
مشکل شماره ۳: مقوا یا فوم از فویل سیل جدا نمی شود
دلایل ممکن/راه حل:
الف: زمان سیل کردن کافی نمی باشد. کمی زمان درزبندی را روی دستگاه بیشتر کنید.
ب: ممکن است نوع واشر سیل تهیه شده از نوع جدا نشونده باشد. با تامین کننده سیل خود چک بفرمایید.
مشکل شماره ۴: مقوا و یا فوم از فویل جدا شده ولی داخل درب باقی نمی ماند.
دلایل ممکن/راه حل:
الف: سایز سیل مناسب درب نمی باشد. ملاک تهیه واشر می بایست سایز کف درب باشد نه دهانه. کف درب همیشه مقداری از دهانه بزرگتر می باشد.
ب: ممکن است نیاز به افزایش زمان درزبنی باشد. گاهی بعد از اتمام درزبندی هنوز یک اتصال کوچک بین مقوا و فویل وجود دارد که با باز شدن درب باعث بیرون آمدن فوم یا مقوا از داخل درب می گردد. ۰٫۱ ثانیه زمان بیشتر ممکن است این مشکل را برطرف نماید.
مشکل شماره ۵: داخل ظرف دود جمع می گردد.
دلایل ممکن/راه حل:
الف: اگر ضخامت سیل مناسب است، این مشکل بعلت زیاد بودن زمان سیل کردن می باشد. زمان مناسب را طبق دستور العمل ذکر شده در این بخش تنظیم نمایید.
در این بخش سعی نمودیم به برخی از مشکلات شایع روند سیل کردن ظروف و نیز راه حل آنها اشاره نماییم. سعی خواهیم نمود این بخش را به مرور کامل تر نماییم. در صورت نیاز به تهیه ظروف پلاستیکی می توانید به سایت داروپک مراجعه نمایید.